EQUINFO

Gå en truckförarutbilning och arbeta extra som truckförare

Gå en truckförarutbildning i Jönköping eller i våra större städer om du funderar på att arbeta lite extra? Truckförarutbildning finns på många orter som Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och många av våra mindre orter. Du kan hitta utbildningsorter på exempelvis truckutbildarna.se och med en truckutbildning kommer du enkelt hitta extraarbeten inom lager och industri.

För dig som har vana av traktorer eller andra maskiner så kommer en truckförarutbildning vara enklare. Det är vissa skillnader mellan en traktor och en motviktstruck. Det är oftast i merpart på att du behöver kunna använda trucken vid lite mer precisa arbeten som lastning och lossning men även hantering av material i ställage.

Truckförarutbildning med truckbehörigheterna A-D

Truckförarutbildningar finns från A till D och det är vanligtvis A och B som används. Dessa finns i sin tur med olika underbehörigheter som A1-A4 och B1-B6. Det beror på vilka truckar som du behöver ha truckbehörighet till.

När du utbildar dig till truckförare så bör du se till så att du får behörighet till så många behörigheter som det går. Framförallt om du vill arbeta extra på ett lager eller inom industri. det vanligaste är att du kommer utföra arbetsuppgifter inom A behörigheten men det kommer vara mer attraktivt att även ha behörighet för motviktstruck som är truckkörkort för B behörighet.

Gå en truckförarutbildning som privatperson eller företagare

När du väljer en truckutbildare så är det viktigt att du har valmöjligheter på flera orter så att du enkelt hinner med att utföra detta utöver ditt vanliga arbete på lantbruket eller hästgården. Hos exempelvis truckutbildarna kan du genomföra dina kurser på flertalet orter och finns truckförarutbildning för företagare och truckförarutbildning för privatpersoner.

Du kommer på så sätt ha större möjligheter att delta även om det är kurser som sträcker sig över flera dagar. Har du inte ett företag idag så kan du enkelt utbilda dig och arbeta extra genom att gå en truckförarutbildning för privatpersoner. Det finns både praktiska och teoretiska moment som utförs i en truckutbildning. Beroende på hur du klarar dessa moment så kan vissa delar ta längre tid i anspråk för att få godkänt.

Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig