EQUINFO

5 fördelar med glasräcken jämfört med träräcken

Om du funderar på att lägga till ett räcke till din uteplats, balkong eller ditt hem kanske du undrar om glas eller trä är det bästa valet. Båda materialen har sina egna för- och nackdelar, men glasräcken har några tydliga fördelar jämfört med träräcken. Här är fem skäl att välja glasräcken till ditt hem.

  1. Synlighet: En av de största fördelarna med glasräcken är att de inte hindrar sikten. Oavsett om du tittar ut på din bakgård från din uteplats eller njuter av en panoramautsikt från din balkong, kommer glasräcken inte att vara i vägen. Träräcken kan blockera en del av utsikten, vilket gör det svårt att uppskatta hela skönheten i din omgivning.
  2. Säkerhet: Glas är ett mycket säkrare material än trä när det gäller räcken. Om du har små barn eller husdjur vill du välja ett räcke som inte utgör någon säkerhetsrisk. Glasräcken är släta och har inga vassa kanter, så du behöver inte oroa dig för att någon ska skada sig. Träräcken kan splittras eller gå sönder, och de har ofta skarpa kanter som kan orsaka skador.
  3. Hållbarhet: Glasräcken är extremt hållbara och tål alla slags väderförhållanden. Oavsett om det är brinnande varmt eller iskallt ute kommer ditt glasräcke att förbli som nytt. Trä är inte lika hållbart som glas och kan skeva, spricka eller ruttna när det utsätts för extrema temperaturer eller fukt.
  4. Underhåll: Det räcker med en tillfällig rengöring med tvålvatten eller fönsterputs. Du behöver inte oroa dig för att slipa, färga eller försegla som du gör med träräcken
  5. Estetik: Glasräcken kan bidra till att skapa ett sofistikerat, modernt utseende för ditt hem som träräcken helt enkelt inte kan matcha. Om du vill att ditt hem ska sticka ut från mängden är glasräcken det rätta valet.

Slutsats

Det finns många fördelar med att välja glasräcken framför träräcken. Om du letar efter ett säkert, hållbart och underhållsfattigt alternativ som dessutom förbättrar utseendet på ditt hem, är glas från Glasbolaget.se det rätta alternativet.

Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig