EQUINFO

Hästutrustning

Ska du ta första stegen in i ett stall för att börja rida? En mycket lärorik aktivitet där du dessutom får mycket motion. Men det kan också uppstå en del frågor kring vad du kan tänkas behöva för hästutrustning för att känna dig förberedd och säker. Det ska vi guida dig igenom här!

Ridhjälm

En otroligt viktig del för din säkerhet är en ridhjälm. Denna ska användas så fort du ska hantera hästen. Den bör bytas ut efter 3-5 år men får den en skadad bör du göra det omedelbart. Vad gäller vid val av hjälm då? Det viktiga är egentligen att den sitter ordentligt sedan är det fritt val utifrån utseende.

En stark rekommendation är Back on Track ridhjälm som 2018 blev bäst i test när Folksam genomförde tester. Otrolig säkerhet med ett rotationssystem som skyddar mot hjärnskador och god ventilation.

Ridkläder/skor

För att få bra stöd och komfort används ridbyxor och en ridtröja efter behov. Det kan också vara skönt med ett par ridhandskar för att få så bra grepp som möjligt!

En stor fördel är att införskaffa sig ett par ridskor. Dessa är anpassade för att befinna sig i stallet och för att passa bra i stigbygeln utan att fastna eller annat.

Och sista frågan som kanske dyker upp nu när du läst dig igenom detta är: Vart finner jag alla dessa saker? Hos Mantorpstravshop såklart! Ett otroligt stort utbud av utrustning och tillbehör till dig och hästen.

Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig