EQUINFO

Använd rätt byggnadsställningar till ditt lantbruk

De flesta människor tänker på ställningar som något som används inom byggnadsindustrin. Den används för att stödja konstruktioner som väggar och tak medan de byggs. När konstruktionen är färdig kan ställningen tas bort.

Det finns allt från enklare väderskyddstak som är mycket lätta att montera och som kan anpassas till en mängd olika byggprojekt till något större. Det enklaste sättet är att montera taket nere på marken och sedan använda en kran för att få det på plats.

Byggnadsställningar är en viktig del av utrustningen i många byggprojekt. Det finns flera olika typer av ställningar, var och en med sina egna för- och nackdelar. Placeringen är en viktig faktor när man väljer ställningar. Mobila ställningar som rullställningar är lätta att flytta runt på byggarbetsplatsen, medan modullära ställningar kan anpassas för att passa in i den

En byggnadsställning är en tillfällig konstruktion som används för att stödja människor och material under byggandet eller reparationen av en byggnad. Det finns många olika typer av ställningar, var och en med sina egna för- och nackdelar. Rörliga ställningar är en typ av ställningar som är lätta att flytta och det brukar benämnas som rullställning eller en mobil hantverkarställning.

Hur du kan skapa effektiva renoveringsprojekt på ditt lantbruk med byggnadsställningar

Djuruppfödning är den gren av jordbruket som handlar om djur som föds upp för kött, mjölk, ägg, fibrer eller andra produkter. Den omfattar daglig skötsel, selektiv avel och uppfödning av djur. Men det handlar även om att bygga nya, energieffektivisera och skapa miljövänliga byggnader för framtidens lantbruk.

Djurhållning i sig själv har en lång historia som går tillbaka till den neolitiska eran. Vid fem års ålder visar domesticerade djur tecken på maximal tillväxt och är redo att börja arbeta. Genom att använda säkra byggnadsställningar när du renoverar på byggnader som tillhör ditt lantbruk. På så sätt kommer dina djur få de bästa förutsättningarna framåt och detta ger både friska djur och en bättre djurhållning i det stora hela.

Till ett lantbruk så skulle det vara bra med antingen en modulställning eller en rullställning på så sätt kommer du åt och kan arbeta säkrare om det är något mindre projekt som kräver att du förflyttar ställningen. En ställningsvagn gör det enkelt och bekvämt att transportera och montera ställningen. Ställningsvagnar är idealiska för snickare, plåtslagare, murare, målare och andra.

När det gäller transport och förvaring kan du spara både tid och pengar genom att använda en ställningsvagn som är perfekt lämpad för framförallt ram- och modulställningar. Ska du renovera byggnader kan du då med fördel välja en ramställning. Räknar du med att du kommer behöva fördela upp arbetet över längre tid, då kan det även vara bra att sätta upp ett bra väderskydd, så att du kan arbeta även när vädret är lite sämre.

Du hittar det mesta inom byggnadsställningar hos tobit.se, dem är experter på allt inom ställningar och tillbehör och vet exakt vad du behöver för att bygga en byggnadsställning som du kommer få jobbet gjort med.
Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig