EQUINFO

Så här väljer du arbetstält till djurtävlingen

Är det dags för träningsläger eller agilitytävling och du behöver ett bra arbetstält. Då ska du välja ett snabbtält som är ett slags depåtält som oftast används som marknadstält. Välj ett snabbtält när du vet att du enkelt vill kunna montera ett arbetstält utan en massa svårtolkade instruktioner.

Ska du på en mässa utomhus eller en utsällning av ditt djur då kan ett arbetstält vara ett smidigt sätt för dig att kunna ta hand om dina djur och samtidigt vara skyddad mot väder och vind. Det är även väldigt viktigt när du tar hand om djur som inte kan reglera sin kroppstemperatur lika väl. Då kan skuggan och det svalkande tältet vara en skön plats att vistas på både för dig och ditt djur.

Balkongskydd och insynsskydd för balkongen som fungerar bra med djur

Balkongskydd och insynsskydd är smidigt för att minska insynen på balkongen men även för att hålla ditt djur bättre skyddad när det vistas på din balkong eller altan. Ett balkongskydd har fördelen att stänga ute vind och blåst bra och är det av presenningsväv som liknar en presenning så kommer du vinna fördelarna av ett starkt tyg. Det finns olika typer av presenningstyg och det går att skapa snygga balkonglösningar med detta som är väderskyddade, slitstarkta och av bra kvalitét.

Djur vill dock ofta se vem som vistas utanför eller är på väg in på tomten. Då kan en lösning med en markisväv eller ett grovmaskigt nät vara ett bättre alternativ. Det senare blir då mer av ett insynsskydd och det kommer även att släppa igenom luft och svalka ditt djur. Utan att det för den skull blir allt för varmt och instängt på balkongen.

Har du ett öppet altanräcke eller balkongräcke med lite bredare mellan stolparna så kan detta även bidra till att du kan känna dig mer lugn med att ditt djur stannar kvar på altanen och inte springer iväg. Det finns många olika varianter på detta och skaffa gärna mer inspiration hos exempelvis Tentarp.se.

Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig