EQUINFO

Lilla Ålandstolen – en stapelvara bland svenska möbelklassiker

Lilla Ålandstol, designad av Carl Malmsten för varumärket Stolab, är en klassisk stol som finns i antingen massiv björk eller ek. Lilla Åland Stol, som ofta kallas för stäppstolarnas stäppstol, är Malmstens mest sålda och mest älskade möbel. Även om stolen kan tyckas enkel i sin form gör dess mjuka former och svarvade pinnar den till en välgjord och bekväm stapelstol bland 1900-talets svenska möbelklassiker.

Lilla Åland Stol kom för första gången ut på butikshyllorna 1932 och blev en omedelbar klassiker tack vare sin tidlösa design. Stolen passar in i många olika miljöer och dess ihåliga sits gör den bekvämare än en genomsnittlig trästol med rak ryggrad. Förutom att vara ett populärt val för privata hem har Lilla Åland också använts i offentliga utrymmen som kontor, bibliotek och väntrum.

Även om Lilla Åland kan verka robust nog att hålla för evigt är den faktiskt ganska ömtålig. Med tiden kan träet bli sprött och gå sönder om det inte tas om hand på rätt sätt. För att hålla din Lilla Åland i toppskick, se till att damma av den regelbundet med en mjuk trasa och undvik att placera den nära värme- eller fuktkällor. Med lite kärlek och omsorg kommer denna svenska klassiker att hålla i flera generationer framöver.

Slutsats

Om du är på marknaden för en ny stol och letar efter något med både stil och substans ska du ta en titt på Walfrid.se.

Även om den kan verka enkel vid första anblicken är Lilla Åland en välgjord och bekväm stol som kommer att tjäna dig väl i många år framöver. Men se upp – den här möbeln är inte så oförstörbar som den ser ut. Se till att damma av den regelbundet och håll den borta från direkt solljus eller fuktiga förhållanden, så kommer din Lilla Åland att hålla sig lika bra som ny i många år framöver.

Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig