EQUINFO

En guide till naturprodukter och naturliga kosttillskott

Att hitta rätt bland naturprodukter och naturliga kosttillskott är inte alltid särskilt lätt. Det kan många gånger krävas att du hittar rätt form av naturprodukter och naturliga kosttillskott. Dessa bör fungera både för din kosthållning alternativt träningsform. Du bör alltid rådgöra med en läkare innan du justerar kosthållning eller väljer en ny träningsform.

Detta är oftast en fråga om att förbättra sin hälsa utan att använda starka kemikalier. Vare sig du letar efter en naturlig lösning på mindre smärtor. Alternativt att du försöker stödja ditt allmänna välbefinnande. Då finns det en rad naturliga kosttillskott som kan hjälpa dig.

Om du ska använda naturprodukter och naturliga kosttillskott, såsom MSM pulver och andra typer av kosttillskott som kollagenpulver eller flytande magnesium. Se då till att du nogrannt läser på om detta eller rådfrågar en läkare.

Det kan även vara bra att kunna urskilja på vad som är exempelvis kolloidalt silver, silvervatten och silversalva, samt hur detta används. Detta förekommer ofta i olika former av rengöring i merpart men även i koncentrerad form i silversalva.

Olika typer av naturprodukter och hur dessa fungerar

  • MSM pulver – MSM står för Methylsulfonylmetan och är en svavelhaltig förening som finns i många växter och djur. Det har använts i årtionden för att behandla ett antal tillstånd, inklusive allergier, ledvärk, inflammation med mera. MSM-pulver har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att minska smärta från artrit eller skador. Det tros också bidra till att förbättra hudens elasticitet genom att öka kollagenproduktionen i kroppen. Dessutom kan det också öka immunsystemets funktion och minska oxidativ stress i kroppen.
  • Kollagen tillskott – Kollagen är en typ av protein som finns naturligt i kroppen och som hjälper till att hålla huden frisk och ungdomlig genom att ge struktur åt celler och bindväv. Kollagenpulver kommer vanligtvis från animaliska källor som nöt- eller fiskskinn. Pulverformen gör det enkelt att tillsätta i smoothies eller andra recept för en extra boost av protein som kan hjälpa till med ledhälsa, benstyrka, elasticitet i huden och mycket mer.
  • Flytande magnesium – Magnesium spelar en viktig roll i många kroppsfunktioner som muskelkontraktion, energiproduktion och hormonreglering. Flytande magnesium absorberas snabbt av kroppen så det är ett enkelt sätt att få i sig din dagliga dos av detta viktiga mineral. Det används ofta för att lindra muskelkramper eller spänningshuvudvärk på grund av dess lugnande egenskaper på nervsystemet som kan hjälpa till att slappna av i musklerna i hela kroppen.
  • Kolloidalt silver – Kolloidalt silver är tillverkat av små silverpartiklar suspenderade i flytande form som har använts sedan urminnes tider för sina antibakteriella egenskaper. Silver har en antimikrobiell aktivitet som dödar bakterier vid kontakt vilket gör det användbart för att behandla hudinfektioner eller sår som är långsamma att läka på grund av bakterietillväxt på dem. Kolloidalt silver bör inte intas oralt, utan är ett rengöringsmedel i första hand. Det ska således inte konsumeras eller användas på något sätt utöver rekommenderad användning i låg koncentration via exempelvis silversalva på huden. Detta beror främst på att oralt intagande av silver oralt är giftigt och kan orsaka biverkningar. Dessa kan leda till illamående och kräkningar, framförallt om det tas i stora doser under längre tid.
  • Silvervatten och silversalva – Silvervatten innehåller nanostora partiklar (mindre än 1 nanometer) som är suspenderade i vatten, medan silversalva innehåller större partiklar som är suspenderade i en krämbas, vilket gör att båda är effektiva behandlingar för mindre sår eller skrapsår på grund av deras antibakteriella egenskaper. Båda formerna kan användas lokalt på sår men bör inte intas eftersom de kan orsaka gastrointestinala irritationer om de sväljs på grund av den höga koncentrationen av silverpartiklar.

Naturliga hälsoprodukter är ett effektivt sätt för människor som vill ha ett holistiskt tillvägagångssätt för att förbättra sin allmänna hälsa. Du behöver inte nödvändigtvis förlita dig på traditionella läkemedel, då dessa många gånger potentiellt kan ha vissa oönskade bieffekter. I samråd med läkare går det många gånger att hitta andra vägar som naturprodukter och naturliga kosttillskott. Som på ett mer balanserat sätt kan bidra till en förbättring av kost och hälsa.

Olika naturprodukter som har olika effekter på människokroppen

Alltifrån olika former av MSM pulver som hjälper till att minska inflammation och smärta i samband med exempelvis artrit. Kollagenpulver som stöder en frisk hud, flytande magnesium som hjälper till att slappna av i musklerna.

Kolloidalt silver verkar i merpart mot bakterier, därför finns exempelvis silvervatten och silversalva. Du bör dock känna till att dessa naturliga produkter både erbjuder fördelar och nackdelar för kroppen. Med så många alternativ när det gäller naturliga hälsoprodukter och kosttillskott.

Det finns någon naturprodukt där ute som säkerligen kan ha vissa holistiska effekter. Du bör dock alltid se till så att du har tillräckligt med validerad information. Det bör även finnas tillräckligt med validerade studier, framförallt om det är kosttillskott eller produkter för huden.

Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig