EQUINFO

Vattenskärning med hög precision för finecut

Med vattenskärning kan du på ett effektivt sätt ersätta laserskärning. I en värld av microcut och finecut produktion är vattenskärning ett utmärkt alternativ till laserskärning. Detta minskar ofta även kraven på efterbehandling på grund av hur detaljerna har bearbetats initialt.

Laserskärning sker med väldigt höga effekter som även värmer materialet. Detta kan även medföra att detaljerna kräver en viss bearbetning med gradning och brotschning.

Med rätt leverantör kan du trots ett minskat behov av efterbehandling också utföra allt från kantpressning till gradning och brotschning. Det gör det enkelt att minska behovet av flera olika underleverantörer. Nu kan du enkelt skapa dig en egen bild av vattenstråleskärningens alla fördelar.

På så sätt kan du lära dig mer om hur vattenskärning kan öka effektiviteten vid tillverkning av microcut och finecut. Abrasiv vattenstråleskärning kan således vara en effektiv ersättare för laserskärning, i ditt företags olika tillverkningsprocesser.

Tillverkningsprocessen är renare och mer effektiv med abrasiv vattenskärning

Vattenskärning är en process där vatten används under högt tryck för att skära igenom material. Processen kan användas på en mängd olika material, inklusive metall, glas, sten och till och med livsmedel. Vattenskärning används ofta i stället för laserskärning eftersom den är mer exakt och inte kräver lika mycket efterarbete i efterhand.

En av fördelarna med vattenskärning är att den inte skapar värmepåverkade zoner (HAZ). Det innebär att materialet som skärs inte skadas av värme, vilket kan ske med laserskärning. Vattenskärning är också mindre benägen att orsaka skevhet eller distorsion i det material som skärs.

Stor precision med abrasiv vattenskärning

När det gäller precision kan vattenskärning uppnå toleranser på upp till +/- 0,127 mm (0,005 tum). Detta gör det till ett idealiskt val för tillämpningar där väldigt snäva toleranser krävs. Vattenskärning kan också utföras på material med en tjocklek på upp till 610 mm (24 tum). Detta är betydligt tjockare än vad som kan skäras med de flesta lasrar.

En annan fördel med vattenstråleskärning jämfört med laser är att det inte bildas några ångor eller farliga ämnen under skärningsprocessen. Detta gör vattenstråletekniken till ett attraktivt alternativ för företag som söker ett säkert och miljövänligt sätt att skära sina material.

Vattenstråleskärning som många gånger kan ersätta laserskärning

Om du letar efter ett alternativ till laserskärning kan vattenstråleskärning vara den perfekta lösningen för dig. Med sin förmåga att uppnå snäva toleranser och sin avsaknad av farliga material erbjuder vattenstråleskärning många fördelar jämfört med traditionella laserskärningsmetoder.

När du väljer en leverantör för dina behov av vattenstråleskärning, se till att välja en som har erfarenhet av att utföra hela processen vid behov. Detta kan vara allt från kantpressning till gradning och brotschning. Med rätt leverantör kan du dra full nytta av allt som abrasiv vattenstråleskärning har att erbjuda samtidigt som du får en renare och mer effektiv tillverkningsprocess.

Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig