EQUINFO

Vad är en e-cigarett?

De flesta har hört talas om e-cigaretter, men få förstår vad de är eller hur de fungerar. En e-cigarett (även kallad elektronisk cigarett) är en tobaksfri, batteridriven apparat som simulerar känslan av att röka genom att producera ånga i stället för rök. Även om det finns många olika typer av e-cigaretter på marknaden består de flesta av en metallhylsa med en kammare som kan fyllas med vätska eller ampull med aromämnen och ibland nikotin. Låt oss ta en närmare titt på hur dessa apparater fungerar.

Hur fungerar e-cigaretter?

E-cigg använder batterier för att generera elektricitet som värmer upp en spole som finns inuti apparaten. Detta värmer upp den vätska som lagras i kammaren och får den att förångas till en inandningsbar dimma. Denna process är känd som ”vaping” och efterliknar rökningen utan att bränna tobak eller släppa ut skadliga cancerframkallande ämnen i luften. När du andas in från din e-cigarett känner du något som liknar traditionella cigaretter, men utan någon skadlig rök.

Förutom att e-cigaretter är säkrare än traditionella cigaretter på grund av bristen på cancerframkallande ämnen erbjuder de också användarna fler alternativ när det gäller smak och nikotinhalt. De flesta tillverkare erbjuder sina vätskor i olika smaker som mint, frukt och till och med dessertsmaker som choklad och karamell! De finns också i olika nikotinkoncentrationer som sträcker sig från 0 mg hela vägen upp till 24 mg för dem som fortfarande vill ha sin nikotinfix utan att behöva röka traditionella cigaretter.

E-cigaretter blir alltmer populära bland rökare som letar efter ett hälsosammare alternativ till traditionella cigaretter. Genom att använda elektricitet istället för eld för att värma upp sina vätskor ger dessa apparater användarna en upplevelse som både är tillräckligt lik rökning och samtidigt är mycket säkrare på grund av bristen på cancerframkallande ämnen som frigörs vid förbränning. Dessutom finns e-cigaretter även som engångs e cigaretter i en mängd olika smaker och nikotinhalter så att användarna kan anpassa sin ångupplevelse efter sina egna preferenser! Om du är nyfiken på att prova e-cigaretter, se till att du undersöker dina alternativ innan du gör ditt köp!

Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig