EQUINFO

Så underlättar du matlagningen i restaurangköket med ett stekbord

Restaurangkök är oftast mycket stora platser som kräver mycket ansträngning och planering för att allting ska fungera smidigt. Matlagningen är en av de viktigaste funktionerna i ett restaurangkök, och därför är det viktigt att ha rätt utrustning och verktyg för att underlätta arbetet. Ett stekbord för restaurang är ett av de verktygen som kan vara till stor hjälp för att öka effektiviteten och produktiviteten i köket. I denna blogg kommer vi att tala om de fördelar som ett stekbord kan erbjuda för ditt restaurangkök, samt hur man använder det på rätt sätt för att maximera dess fördelar.

Ett stekbord är en platta av rostfritt stål som är utformad för att motstå höga temperaturer, perfekt för att steka kött, grönsaker och fisk. Det finns två huvudtyper av stekbord som du kan välja mellan, gas- och elektrisk stekbord. Båda har sina fördelar och nackdelar, men båda kan erbjuda hög kvalitet och effektivitet. Ett av de största fördelarna med stekbord är att de ger kockarna möjlighet att laga flera rätter samtidigt, vilket sparar tid och städningstid. Detta innebär också att maten kommer att lagas snabbare, vilket gör att kunderna inte behöver vänta länge på sina beställningar.

Dessutom kan du också hålla dina redskap och tillbehör nära till hands på stekbordet. Detta underlättar för kockarna eftersom de inte behöver gå till andra platser i köket för att hämta de nödvändiga verktygen. När du har ett stekbord på rätt plats i köket, underlättar det också platsoptimeringen. Du kan placera det bredvid ugnen eller spisen för att skapa en enhetlig matlagningsstation. Detta gör det enklare för kockarna att organisera sina arbetsstationer och ökar effektiviteten i köket.

Stekbord är också väldigt lätta att rengöra och underhålla, vilket är särskilt viktigt i en restaurangmiljö. De flesta stekborden har en inbyggd avrinningsplatta som samlar upp fett och vätskor, vilket gör att det lättare att rengöra borden. Du behöver bara ta bort plattan och rengöra den noggrant med varmt vatten och tvål. Du bör också använda en annan trasa för att rengöra själva stekbordet. Detta för att undvika att smaken från andra rätter blandas med maten som du tillagar.

En annan fördel med stekbord är att de är mycket hållbara och slitstarka. Eftersom de är tillverkade av rostfritt stål kan de motstå höga temperaturer och svara mot slitage och användning. Detta gör att stekbord är en bra investering för ditt kök, eftersom de kommer att hålla länge och behålla sin funktionalitet.

Att ha ett stekbord i ditt restaurangkök kommer att underlätta matlagningen och öka effektiviteten och produktiviteten i köket. De sparar tid, underlättar för kockarna att organisera sina arbetsstationer och är lätta att underhålla. Det finns också flera olika typer av stekbord att välja mellan beroende på dina behov och önskemål. Så om du vill ha ett välorganiserat och effektivt restaurangkök bör du överväga att investera i ett stekbord.

Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig