EQUINFO

Fördelarna med algbehandling på ditt tak

Många människor inser inte att alger kan växa på tak. Det är faktiskt ett vanligt problem i fuktiga klimat. Alger trivs i varma, fuktiga förhållanden, så om ditt tak förblir vått under långa perioder är det troligt att alger börjar växa. Algerna kan orsaka fula svarta ränder på taket, vilket kan sänka värdet på ditt hus och göra det mindre attraktivt för potentiella köpare. Algerna håller också fukt mot takytan, vilket kan leda till förtida försämring av takskivorna. När du tvättar ditt tak är det därför en bra idé att samtidigt göra en algbehandling. En algbehandling dödar algerna och förhindrar att de kommer tillbaka.

Hur man applicerar algbehandling

Det är enkelt att applicera algbehandlingsmedel. Blanda bara vatten med algbehandlingsmedel och applicera det på de drabbade områdena med en pumpspruta. För bästa resultat applicerar du lösningen under en sval, molnig dag. Du bör undvika att applicera lösningen i direkt solljus eller när temperaturen är över 30 grader.

När du har applicerat lösningen ska du låta den torka i fyra timmar innan du går på det behandlade området eller släpper in djur på det behandlade området. Efter 24 timmar är det behandlade området helt torrt och säkert att använda.

Algtillväxt är ett vanligt problem i fuktiga klimat. Om algerna inte behandlas kan de orsaka fula svarta ränder på taket, vilket kan sänka värdet på ditt hus och göra det mindre attraktivt för potentiella köpare. Algerna håller också fukt mot takytan, vilket kan leda till förtida försämring av takskivorna. Därför är det viktigt att göra en algbehandling när du gör en taktvätt. Algbehandlingsmedel är ett säkert och effektivt sätt att döda algerna och förhindra att de kommer tillbaka, dessutom är det miljövänligt och skadar inte dina växter eller djur. Om du behöver hjälp med att tvätta taket och applicera algbehandling kontaktar du Totaltvätt.

Har du frågor?

Jag är här För att hjälpa dig